Ruben Bimmel

Game Development

Writers Block VR

Opdracht: Vertel een verhaal in VR doormiddel van de omgeving en interacties
Duur: 2 weken
Team grootte: 3
Rol: Development
Vaardigheden:
Links:

Writers Block is een VR experience waarin je door de ogen kijkt van een schrijver. Je zit achter een typmachine in het topje van een vuurtoren. Wanneer je naar de typmachine kijkt begint deze met het schrijven van een verhaal. Na een aantal regels te hebben getypt wordt het papier uit de machine gehaald zodat je de tekst goed kan lezen. Wanneer je weer ergens anders naar toe kijkt wordt het papiertje verfrommeld en weggegooid.

Terwijl je aan het typen bent draait de lamp van de vuurtoren rondjes. Buiten is het donker en het enige wat je kan zien is een eindeloze zee. Na een tijdje begin je echter scenes buiten te zien. De scenes zijn alleen te zien in het licht van de vuurtoren en na een paar rondjes verdwijnen de scenes weer. Wanneer je in het licht kijkt begin je ook geluiden uit de scene te horen.

De speler kan zelf niet echt interacteren met de typmachine maar dit was geen probleem. Wanneer je kijkt naar wat je aan het typen bent gaat de typmachine automatisch verder en dit voelt in de VR omgeving erg natuurlijk aan. De toetsen worden een voor een ingedrukt en dit is afhankelijk van de tekst die op het papier geschreven wordt. De letters verschijnen vervolgens een voor een op het papier.

Voor dit project heb ik mij vooral bezig gehouden met het maken van de animaties. Hiervoor heb ik onder andere gebruik gemaakt van blendshapes en custom shaders. Hiermee konden we heel snel het verhaal neerzetten. Dit was belangrijk want onze tijd en middelen voor dit project waren erg beperkt.

« Terug naar het overzicht

Contact